Tejszínes csirke

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 1-2 db csirkemell filé
  • 2 dl tejszín
  • 25-30 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • ételízesítő

Elkészítés

A csirkemellet vékony szeletekre vagy csíkokra vágjuk, megsózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. Közben a sajtot lereszeljük. A tojásokat feltörjük, kevés ételízesítővel ízesítjük és felverjük. Tűzálló jénai edénybe annyi sajtot szórunk, hogy az edény alja ne látszódjon. Majd a felszeletelt vagy csíkokra vágott húst tojásban megforgatjuk és egy réteget a sajtra fektetünk. Ezután ismét sajtot teszünk rá, majd újabb réteg hús következik. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a hús el nem fogy. Fontos, hogy az utolsó réteg sajt legyen. Amennyiben maradt még a felvert tojásból, öntsük hozzá a tejszínt, keverjük el, és az egészet öntsük az utolsó réteg sajt tetejére. Ha nem maradt, nem kell újabb tojást felverni, elég a tejszínt a sajtra locsolni. Lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 10 percig nagy lángon, majd 50-55 percig takaréklángon sütjük. Az utolsó 10 percben a fóliát vegyük le, hogy a sajt megpiruljon. Nagyon finom burgonyapürével, petrezselymes burgonyával, rizzsel vagy hasábburgonyával.

Megjegyzés

Fontos: az edényt nem kell kikenni, a sajt és a tejszín elegendő zsiradékot tartalmaz. A receptet "Kriszti" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.